W letnie i upalne dni pragniemy zjeść coś lekkiego, ale sycącego. Nie chcemy sięgać po ciężkostrawne potrawy, które zniechęcą nas do aktywności fizycznej. Grzegorz Zawierucha przygotował właśnie takie propozycje. Piersi z kurczaka podane z pomidorami i awokado, kotleciki wieprzowe z batatami, brokułami i buraczkami oraz szaszłyki z indyka w sosie mango z pewnością zachwycą każdego, kto lubi zjeść zdrowo. Sprawdź, jak przygotować dania.
Przez osiem tygodni staraliśmy się Wam pokazać nie tylko najpiękniejsze miejscowości nad polskim morzem, ale też pokazać ciekawe sposoby na wypoczynek - mówi dziennikarz Robert Stockinger, który w ten weekend razem z Projektem Plaża jest we Władysławowie. Na plaży spotkał się z szefem kuchni Łukaszem Konikiem, który radzi, jak przygotować smaczne przekąski dla plażowiczów. Jesteście głodni?
Blogerka kulinrna Daria Ładocha zdradza swoje przepisy na łatwe w przygotowaniu i smaczne sylwestrowe przekąski. Przygotowanie ich zajmie Ci tylko chwilę!
W kuchni Dzień Dobry TVN Ania Starmach i uczestniczka programu "Ugotowani" Małgorzata Trębacz-Piotrowska przygotowały dania z przepisów, które przywiozły ze swoich wakacyjnych podróży. Na stole znalazły się: szaszłyki z kurczaka z sosem z orzeszków ziemnych, ziemniaki gotowane w mleku kokosowym, smażony makaron z krewetkami i wołowiną, smażone banany, wątróbki drobiowe w sosie z sherry i faszerowane papryczki pimientos.