Przemysław Klima to szef kuchni i współtwórca restauracji La Bottigliera 1881, nagrodzonej w 2020 r. gwiazdką Michelin. Zaprosiliśmy go do kuchni Dzień Dobry TVN, aby zdradził przepisy na niektóre ze swoich specjałów. Nasz gość pokazał, jak przygotować: kamienie z jogurtu, rybę w sosie rybno-cebulowym i z soczewicą, a także stek z jelenia z sosem na bazie kości i piklowanymi burakami.
W kuchni Dzień Dobry TVN Grzegorz Zawierucha przygotował pyszne dania z masłem. Dzięki zwycięzcy ósmej edycji MasterChefa dowiedzieliśmy się, jak smakują: pudding maślany z chleba, stek z masłem ziołowo-pistacjowym oraz maślanymi ziemniaczkami, a także maślany miętus z sosem beurre blanc oraz z puree ziołowo-groszkowym.
W kuchni Dzień Dobry TVN Adam Kozanecki przygotował risotto na naparze z pokrzywy, grillowanego steka z sosem malinowym oraz miętowe naleśniki z zatopionymi truskawkami. Spróbujecie?