Arbuz to idealny owoc na lato, ma w sobie aż 90% wody. Schłodzony świetnie sprawdza się w gorące dni. W kuchni Dzień Dobry TVN Zuza Lisowska przygotowała niesamowitą, włoską sałatkę a'la caprese. Sprawdź, jak przygotować to danie z arbuzem zamiast pomidora.
Dziś w naszej kuchni zrobiło się patriotycznie. A wszystko za sprawą Mikołaja Reya, który postanowił kulinarnie uczcić Święto Konstytucji 3 maja. Mikołaj przygotował potrawy w kolorze biało-czerwonym. Skorzystajcie z jego przepisów i sami przygotujcie: sałatkę z kopru włoskiego i truskawek, panna cottę z kalafiorem serem korycińskim i sosem pomidorowo-paprykowym, krwawego łososia z grilla oraz deser z ricotty i czereśni. Smacznego!
Blogerka Daria ładocha przygotowała potrawy z nowalijek: pesto z liści rzodkiewki, sałatkę z rzodkiewki z orzechami i kozim serem oraz krem z białej rzodkiewki z suszonymi pomidorami.