Zainspirowani wpisem Janusza Piechocińskiego na Twitterze na temat upodobań kulinarnych Polaków i naszego uwielbienia dla ziemniaków, postanowiliśmy zaserwować Wam dziś najlepsze przepisy Beaty Kartowicz na ziemniaczane pyzy i cepeliny. Dodatkowo, znana poznańska restauratorka przygotowała w kuchni Dzień Dobry TVN pampuchy, czyli wielkopolskie pyzy drożdżowe. Lubicie? Skorzystajcie z jej przepisów. Smacznego!
W kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski przygotował pyzy wersji wytrawnej: z mięsem i podsmażoną cebulką, a także na słodko: ze śliwką w sosie maślano-orzechowym.
W kuchni Dzień Dobry TVN prawdziwy pojedynek... na pyzy! Marcin Kaczmarek-Pielin - kucharz znany z kulinarnego talent-show oraz szef kuchni Andrzej Polan rywalizowali o tytuł "najlepszej pyzy". Pyzy rodem z Mazowsza czy może te na parze? Marcin opowiedział nam również o swoim najnowszym projekcie "Master Chef 4 dogs". To akcja organizowana na rzecz bezdomnych czworonogów. Chcecie dowiedzieć się więcej? Koniecznie zobaczcie.