Platforma TikToka słynie z użytkowników, którzy dzielą się swoimi trikami, czasem mniej, czasem bardziej pomysłowymi. Tym razem jedna z użytkowniczek przedstawiła banalnie prosty i szybki sposób na krojenie pieczarek. Ten przyrząd większość z nas ma w domu. Jak to zrobić?
Dania z pieczarkami są smaczne i zdrowe. Kilka z nich przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN Grzegorz Zawierucha. Były to: portobello nadziewane boczkiem, portobello nadziewane serkiem i natką pietruszki, flan z pieczarkami z ricottą, a także kurczak pieczony w maśle z pieczarkami.
Każdy, kto choć raz próbował kuchni francuskiej, docenia bogactwo składników i kruchość ciasta, z którego robi się wypieki. Jedną z najbardziej znanych i lubianych potraw jest tarta. Można serwować ją na wiele sposobów: z pieczarkami i porem, boczkiem, szynką, serem, brokułami lub na słodko: z rabarbarem lub sezonowymi owocami. Tartę wykonuje się z gotowego ciasta francuskiego lub samodzielnie przygotowanego spodu.
W kuchni Dzień Dobry TVN gościliśmy kucharza Andrzeja Polana oraz Natalię Melkowską i Lenę Gryszko. Lena jest ciocią Natalii, która zgłosiła Lenę do akcji "Mistrz Smaku". Dlaczego to zrobiła i jak uzasadnia swoją decyzję? Skorzystajcie też z przepisów na: zupę pieczarkowa z fasolą i pomidorami oraz królika w śmietanie z ziemniaczanym purée. Smacznego!
Jak stosować sezam w kuchnia, aby "wyciągnąć" z niego jak najwięcej witamin i minerałów? W kuchni Dzień Dobry TVN Agnieszka Cegielska, Andrzej Polan i małe ziarenka. Przygotowali nam: klasyczne sezamki, sezamowy sernik, nadziewane pieczarki portobello i kapustę na ciepło.