W Dniu Zakochanych w naszej kuchni królują afrodyzjaki. Pyszne walentynkowe dania proponuje Agnieszka Cegielska, dziennikarka i propagatorka naturalnego stylu życia. Zobacz, jak przyrządza koktajl poranny z roszponką, selerem, kiełkami i świeżą miętą, zupę z dyni z kiełkami, granatem i płatkami migdałów, owsiankę z daktylami, figami, granatem i makiem, carpacio z buraka z rozmarynem, owocami i świeżą miętą i bazylią oraz kaszę gryczaną z komosą, grzybami, lubczykiem i świeżą kolendrą. Poznaj niezwykłe przepisy na potrawy pełne miłości.
Poznaj przepisy Piotra Kucharskiego.
Wytrawna owsianka z awokado i szpinakiem, zielona soczewica z grzybami i jajkami, słodkie ziemniaki z rybami i kiełkami oraz babka czekoladowa z polewą czekoladowo-orzechową – takie dania, zdaniem Piotra Kucharskiego, na pewno poprawią nam nastrój. Ich przygotowanie wcale nie jest takie skomplikowane.
Oto Katarzyna Knioła i Marzena Jarczak i ich potrawy na dobry początek dnia. Skorzystajcie z przepisów na pierwsze, drugie śniadanie i zdrowe przekąski. Te produkty można przygotować bardzo szybko i nie zawierają one prawie w ogóle białka. Smacznego!
W kuchni Dzień Dobry TVN blogerka kulinarna Maja Sobczak przygotowała propozycje zdrowych dań, które możemy serwować w czerwcowe poranki. Oto one: owsianka wytrawna z chia, owsianka słodka z chia, congee ryżowe z zielonymi szparagami i grzanki z młodym bobem i miodem.
Zdrowe śniadanie to podstawa, dlatego do kuchni Dzień Dobry TVN zaprosiliśmy blogerkę Agnieszkę Długosz, aby pokazała, z czego można je przygotować. Mogliśmy skosztować zielonego koktajlu slow food fit, owsiankę slow life i batoniki slow food fit. Palce lizać!