Kluski lane wielu osobom kojarzą się z dzieciństwem, bo to właśnie najmłodszym najczęściej się je gotuje. Są bardzo proste w przygotowaniu, ale wystarczy popełnić niewielki błąd, by się nie udały. Jak zrobić idealne kluski lane? Sprawdź przepis i wskazówki.
Babcina kuchnia to jedno z najpiękniejszych wspomnień dzieciństwa. Rosół z kluskami, placki ziemniaczane, kluski z białym serem, knedle ze śliwkami, murzynek z polewą czekoladową - tym daniom mało kto potrafi się oprzeć. Zobacz, jak przysmaki z dzieciństwa przyrządza Daria Ładocha.
Najskuteczniej powrócić do dzieciństwa można przez potrawy, które przygotowywała dla nas mama. W taką podróż zabrała nas Beata Kartowicz, przygotowując kluski lane i kładzione. Poznaj jej przepisy.
Artur Moroz, szef kuchni i właściciel toruńskiego "Pikado", miał zaszczyt gotować dla Stinga. Muzyk tak bardzo rozsmakował się w toruńskim rosole z gołębia, że napisał o tym na swoim facebookowym profilu. W kuchni Dzień Dobry TVN maestro zdradził nam tajemnicę tej niezwykłej zupy.