Wiele dzieci uwielbia niezdrowe przekąski i kocha podjadać chipsy. Dobrym rozwiązaniem jest wówczas samodzielne przygotowanie ich z pociechami. Fakt, że nie jest to trudne, w Dzień Dobry TVN udowodniły uczestniczki ostatniej edycji programu "MasterChef Junior", Jagoda Łaganowska i Lena Świętońska.
Domowe chipsy z warzyw są zdrowe i dietetyczne, dlatego stanowią świetną przekąskę na jesienne, filmowe wieczory. Dodatkowo te przygotowane z buraków, dyni czy marchwi dostarczają cennych witamin i minerałów, które powinniśmy uzupełniać szczególnie w sezonie grypowym. Podpowiadamy, jak samodzielnie zrobić chipsy z warzyw.
W kuchni Dzień Dobry TVN dowodził dziś Andrzej Polan, któremu pomagała Agnieszka Cegielska. Tematem przewodnim ich dań były zioła. Co powiecie na makaron z cukinią i świeżymi ziołami, kanapki z kozim serem i ziołami, kaszę pęczak z porami, tymiankiem i orzechami włoskimi oraz ziołowe chipsy ziemniaczane?
W kuchni Dzień Dobry TVN blogerka kulinarna Samar Khanafer-Gniadek przygotowała zdrowe dania dla przyszłych mam. Użyła przy tym produktów, które są łatwo dostępne zimą.
Do kuchni Dzień Dobry TVN zaprosiliśmy prowadzących nowe programy w TVN Meteo Activ: Beatę Sadowską oraz Joannę i Dariusza Brzezińskich. Przygotowali dla nas dania kuchni fit: nutellę z awokado, chipsy z pietruszki i pasternaku, tortillę z humusem, świeżym ogórkiem i kiełkami lucerny oraz duszone tofu.