Lato rozpieszcza sezonowymi owocami. W tym czasie na naszych talerzach lądują maliny, truskawki, borówki czy bardziej egzotyczne mango oraz melony. Co z poziomkami? Małe, słodkie i lokalne owoce są nie tylko pyszną przekąską, ale i skarbnicą witamin oraz substancji odżywczych. O ich istnieniu przypomniała nam niedawno Maja Bohosiewicz.
Już po raz czwarty Magda Gessler wręczyła "Poziomki", czyli nagrody dla najlepszych według siebie restauracji i hoteli w Polsce. Czym się kierowała wybierające je? Z jurorką Master Chefa rozmawiała dziennikarka Dzień Dobry TVN Agnieszka Jastrzębska.
Gość Dzień Dobry Wakacje najbardziej znana polska restauratorka Magda Gessler właśnie wydała przewodnik po 151 najlepszych restauracjach i hotelach. Dlaczego wyróżniła akurat 151 obiektów? Który hotel w Polsce ma najlepszą kuchnię? Jakie błędy popełniają polskie restauracje? Zapytaliśmy ją również o plotki na jej temat, które krążą w internecie. Czy będzie prowadzącą hiszpańskiej edycji Piekielnego Hotelu? Czy rzeczywiście zamierza projektować ubrania?
Dlaczego Magda Gessler zdecydowała się rozdać poziomki? Zapraszamy w niedzielę. Zaczynamy od 8:30. Program poprowadzą: Magda Mołek i Filip Chajzer.