powidła

    powidła

    Wrzesień to czas na śliwki. Można zrobić z nich ciasto, śliwowicę lub przepyszne przetwory. W Dzień Dobry TVN autorka nowego cyklu "(Ro)zważmy to" Katarzyna Bosacka powiedziała, jakie powidła wybrać, by nie wpaść, jak przysłowiowa śliwka w kompot. Dowiedzieliśmy się również, czym charakteryzuje się dżem, konfitura, marmolada i powidła. Co - oprócz owoców - producenci wkładają do przetworów owocowych? Dlaczego do przetworów owocowych nie trzeba dodawać konserwantów?

    Dzisiaj MasterChefem w naszej kuchni była Anna Starmach, jurorka tego programu. Kto odpadł wczoraj z "MasterChefa"? Jak smakują powidła z dodatkiem kakao i czekolady, a jak beza z czekoladowym kremem i malinami? Anna Starmach udowadnia, że czekolada doskonale poprawi nam samopoczucie w chłodnne, jesienne dni.