Jak zrobić dobre pierogi z kapustą i grzybami, które tradycyjnie pojawiają się na wigilijnym stole? Domowe pierogi z kapustą i grzybami podaje się w towarzystwie czerwonego barszczu, lub ze skwarkami. Poznajcie przepis na pyszne pierogi! Anna Kalczyńska postanowiła dowiedzieć się, gdzie powstają najlepsze pierogi w Warszawie.
Marcin Prokop: "Ten zapach zaczyna się już roznosić na klatkach schodowych. Już trwa, w całej Polsce, generalna próba bigosu. Już zaczynamy zabawiać się kapustą". W kuchni Dzień Dobry TVN: zwyciężczyni MasterChefa - Dominika Wójciak i ... kapusta kiszona.
Na półkach księgarń właśnie pojawiła się pierwsza książka kucharska Kasi Bosackiej. Czy znawczyni zdrowej żywności wykorzysta swoje polonistyczne wykształcenie i zajmie się pisaniem na stałe? Być może, ale zanim to nastąpi odwiedziła kuchnię Dzień Dobry TVN i ulepiła bajecznie kolorowe pierogi.
W naszym modowym cyklu, Zosia Ślotała, tym razem prezentuje matkę i córkę, które projektują damską odzież. Te dwie kobiety udowadniają, że różnica pokoleń nie musi być przeszkodą, a matka z córką mogą ze sobą współdziałać. Zobaczcie ciuchy, które powstają w ich pracowni.
6 stycznia to dla katolików święto Trzech Króli, zaś dla wyznawców prawosławia - Wigilia świąt Bożego Narodzenia. Dziś w kuchni Dzień Dobry TVN Beata i Paulina Kartowicz przygotowały tradycyjne potrawy, które już wieczorem będą królowały na stołach blisko 600-tysięcznej społeczności prawosławnej żyjącej w Polsce. W menu znajdą się m.in. : pierogi z kapustą i grzybami, zupa grzybowa, prawdziwa prawosławna kutia, śledzie z buraczkami a także karp.