Gdańska piekarnia pana Ryszarda Majchrowskiego to miejsce z wieloletnią tradycją. To tu zjeżdżają się amatorzy wypieków nie tylko z Trójmiasta, ale i zza granicy czy nawet - zza oceanu, by kupić chleb "jak dawniej".
Odwiedziliśmy jedną ze szczecińskich piekarni.
Piekarze alarmują i proszą o pomoc.
"Receptura nie do pobicia".
"Ta praca opiera się na tradycji".
Od pracy w telewizji przez kulinarny blog, staż w San Francisco do własnej piekarni, w której pracują same kobiety. Monika Walecka przyznaje, że chce robić jak najlepszy chleb, a cała reszta jest tego konsekwencją. Poznajcie historię jej chlebowej obsesji.
Monika Walecka, piekarz i fotograf, w kuchni Dzień Dobry TVN opowiedziała o swojej chlebowej pasji i przygotowała: tosty z sałatką z grillowanego łososia, sałatkę z kopru włoskiego, truskawek i parmezanu, kremówkę w kieliszku, ziemniaczane hasselbaki z cheddarem, boczkiem i jalapeno. Skorzystajcie z jej przepisów!