By spróbować podkarpackich przysmaków, wybraliśmy się razem z dziennikarką Katarzyną Jaroszyńską do Krosna na festiwal "Karpackie Klimaty". W mieście słynącym z produkcji szkła Kasia spotkała się z kucharzem Pawłem Dobrzańskim, uczestnikiem pierwszej edycji programu "Azja Express", który przygotował potrawy kuchni regionalnej. Skorzystajcie z przepisów Pawła na królika duszonego w podkarpackim winie oraz naleśniki z jogurtem i owocami. I koniecznie spróbujcie podkarpackich chlebów!
Paweł Dobrzański: "Cieszyliśmy się, że zaszliśmy tak daleko, z drugiej strony chcieliśmy dojść do finału, ale nie udało się" Paweł i Pascal Brodnicki byli uznawani za faworytów w programie Azja Express... a jednak odpadli. Co poszło nie tak? Kto zawinił? Co najmilej wspominają ze swojej azjatyckiej przygody i czy program w jakiś sposób wpłynął na ich przyjaźń?
W kuchni Dzień Dobry TVN Paweł Dobrzański przygotował dania dla biegaczy: krem pomidorowy, pesto pietruszkowe, pęczotto z warzywami oraz deser śliwkowo-dyniowy. Smacznego!
Pascal Brodnicki i Paweł Dobrzański są przyjaciółmi od kilkunastu lat, obaj świetnie gotują i wspólnie zamierzają wygrać program Azja Express! Inspirowani swoimi ostatnimi doświadczeniami przygotowali nam, w kuchni Dzień Dobry TVN, prawdziwą azjatycką ucztę!