Pierwszego kwietnia Francuzi obdarowują się rybą. Z tej okazji Mateusz Zielonka, zwycięzca 6. edycji MasterChefa, w kuchni Dzień Dobry TVN pokazuje, jak przygotować ryby. Sprawdź jego autorski przepis na pancakes fish.
W Międzynarodowy Dzień Kubusia Puchatka w naszej kuchni króluje jego ulubiony przysmak, czyli miód. Pyszne dania z jego wykorzystaniem przygotowuje Grzegorz Zawierucha. Poznaj przepisy na pancake z masłem miodowym, ciasto z polewą miodowo-kolendrową, wołowinę z miodem i czosnkiem oraz pieczone warzywa w miodowej glazurze, czyli to, co misie lubią najbardziej!
W kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan pokazał, jakie dania warto zrobić jutro, aby miło zaskoczyć panie z okazji Dnia Kobiet. Dzielnie wspierał go aktor Rafał Ciszewski, który na bieżąco sprawdzał smaki poszczególnych potraw. Na stole pojawiły się: mini pancake z łososiem, burakiem piklowanym, grapefruitem, rurki z dynią, pieczarkami i serem, polędwiczka wieprzowa z cytrusową kaszą jęczmienną grubą i zupa z kurczaka z serduszkami z kaszy manny i jarmużem.