mleko od krowy

    mleko od krowy

    Agnieszka i Jarosław zamieszkali pod Krakowem i choć tego nie planowali – zaczęli hodować kozy. Obecnie wytwarzają mleczne produkty, które następnie rozprowadzają. Dlaczego warto kupować produkty kozie i kto szczególnie powinien po nie sięgać? Na te pytania odpowiedziała obecna w studio Dzień Dobry TVN Katarzyna Błażejewska-Stuhr, dietetyk kliniczny, psychodietetyk. 

    Dziennikarz postanowił odpocząć od miejskiego zgiełku i udał się na Podlasie. Kuba dotarł aż do wsi Koryciny, nieopodal Siemiatycz. Ile czasu zajął mu dojazd z Warszawy? Co go tu zachwyciło? Jaką magiczną miksturę przygotował Jakub Porada? Czy udało mu się wydoić krowę? I dlaczego trafił na listę wrogów Pani Maciory?

    Mleko, które możemy obecnie kupić w sklepach jest jest produktem wysoko przetworzonym. Nienasycone konserwantami mleko to te prosto od krowy. Dla nas dorosłych to niezapomniany smak dzieciństwa. Czy nasze dzieci potrafiłyby rozpoznać smak świeżego, zdrowego mleka? Postanowiliśmy to sprawdzić. Dzieci próbowały czterych rodzajów mleka, w tym sojowego, koziego, krowiego, ale z kartonu, na koniec wypiły mleko świeże. Czy potrafiły je wskazać? Jak oceniły jego smak?