W kuchni Dzień Dobry TVN finalistka 9. edycji programu "MasterChef" Sylwia Garska-Chmarycz, pokazała, jak zrobić tanie obiady. Sprawdź, jak zrobić zupę ziemniaczaną na maślance.
Chłodnik to niekwestionowany król letnich zup. Ten z dodatkiem mięty i cytryny jest szybki w przygotowywaniu i znakomicie orzeźwia w upalny dzień. Oto łatwy przepis na wakacyjny obiad. Rozsmakuj się!
Maślanka to uboczny produkt wytwarzania masła oraz smaczny napój mleczny. Wiele osób zastanawia się jednak, czy maślanka jest zdrowa. Nie podlega dyskusji, że jest lekkostrawna i niskokaloryczna, lecz czy może korzystnie wpływać na ludzki organizm?
Kefir, jogurt, maślanka, mleko i inne produkty mleczne. Kapusta kwaszona i ogórki kiszone. To najpopularniejsze źródła dobrych bakterii. Jakich szczepów bakterii szukać? W jakich ilościach produkty te powinny znaleźć się w naszej codziennej diecie? Za co odpowiedzialne są „dobre bakterie” i czym skutkuje ich niedobór? Gościem Dzień Dobry TVN była dietetyczka Agnieszka Piskała.