Z niezwykłym szefem kuchni spotkała się Anna Senkara.
14 lipca obchodzimy Światowy Dzień Kebaba. Kebab to nazwa aż dwudziestu różnych potraw, więc trudno o doprecyzowanie, co dokładnie nim jest. Pewne jest, że pochodzi z Turcji i stał się jednym z najpopularniejszych posiłków w wielu europejskich krajach i nie tylko. Poznaj historię kebaba i przepisy na jego pyszne, domowe wersje.
13 maja świętujemy Międzynarodowy Dzień Hummusu. Ta potrawa podbiła serca i żołądki na całym świecie, zwłaszcza wegetarian i wegan. Nic dziwnego, bo tę pastę można jeść zarówno na śniadanie, przekąskę i kolację, a nawet podawać jako dodatek do obiadu. A jaka jest jego historia? Dlaczego warto jeść dip z ciecierzycy?
W kuchnia Dzień Dobry TVN prosto z Wielkiej Brytanii Sabrina Ghayour i przepisy rodem z Bliskiego Wschodu. Szef kuchni przygotowała: jajecznicę z kaczych jaj, pieczone bakłażanowe łódeczki i kebab z pikantnej jagnięciny.