By spróbować podkarpackich przysmaków, wybraliśmy się razem z dziennikarką Katarzyną Jaroszyńską do Krosna na festiwal "Karpackie Klimaty". W mieście słynącym z produkcji szkła Kasia spotkała się z kucharzem Pawłem Dobrzańskim, uczestnikiem pierwszej edycji programu "Azja Express", który przygotował potrawy kuchni regionalnej. Skorzystajcie z przepisów Pawła na królika duszonego w podkarpackim winie oraz naleśniki z jogurtem i owocami. I koniecznie spróbujcie podkarpackich chlebów!
Krosno słynie w Polsce i na świecie z produkcji szkła. Dziennikarka Katarzyna Olubińska odwiedziła znajdujące się na Rynku starego miasta Centrum Dziedzictwa Szkła, gdzie pod okiem mistrzów hutnictwa, można własnoręcznie wykonać szklane dzieło sztuki oraz wziąć udział w warsztatach projektowania i zdobienia szkła. Zobaczcie, czy udało się jej wydmuchać szkło?