Ta kawa może konkurować z napojami z najlepszych kawiarni.
24 marca obchodzony jest Europejski Dzień Lodów Rzemieślniczych, ustanowiony decyzją Parlamentu Europejskiego w 2012 r. Z tej okazji w kuchni DDTVN lodowe desery przygotował cukiernik Bartek Boratyn. Jak zrobić lody waniliowe, naleśniki, sos czekoladowy i słony karmel? Sprawdź przepisy.
Kuchnia jesienna i świąteczna jest bogata w orzechowy smak i zapach. Smażony seler i jabłko, drożdżowe ciasto z gruszkami, rożki z kremem czekoladowym - proste, ale efektowne dania z wykorzystaniem orzechów przygotowuje dla nas Andrzej Polan.
Mleko, cukier puder, czekolada gorzka, orzechy i masło - tak niewiele potrzeba, aby zrobić przepyszny krem czekoladowy według przepisu Piotra Kucharskiego.
Robert Kantereit był dziś niepocieszony, bo w kuchni Dzień Dobry TVN zamiast potraw mięsnych powstały słodycze. Dorota Kamińska, autorka kulinarnego bloga, przygotowała w naszej kuchni: muffiny z jagodami, muffiny marchewkowe z orzechami i żurawiną, babeczki cupcakes potrójnie czekoladowe i babeczki cupcakes red velvet. Skorzystajcie z jej przepisów!
Tortilla z grillowanymi warzywami, chipsy warzywne, kulki ryżowe z ziołami i serem i wafle z kremem orzechowo-czekoladowym - takie całodniowe menu, które możemy ze sobą zabrać na majówkę, przygotowała w kuchni Dzień Dobry TVN Anna Starmach. Skorzystajcie z jej przepisów na naszej stronie! Jak powinniśmy przechowywać tortilla?
Ostre przyprawy pobudzają trawienie, poprawiają samopoczucie, a dzięki nim jemy mniej. Imbir, chilli, czosnek i pieprz nadają smaku delikatnym potrawom i czynią je bardziej intensywnymi. Co w naszej kuchni przyrządził kucharz Grzegorz Łapanowski?