Szef kuchni Jakub Kasprzak, wyróżniony w prestiżowym konkursie Wine & Food Noble Night, zdradza swój przepis na faworki, zwane też chruścikami. Lubicie ten karnawałowy przysmak? Skorzystajcie z jego prostego przepisu w Tłusty Czwartek.
Już po raz jedenasty dwunastu szefów kuchni wraz ze swoimi zespołami walczyło o tytuł najlepszego kucharza. W tym roku motywem przewodnim konkursu był kalejdoskop. Jak dziecięca zabawka podziałała na wyobraźnię kucharzy? O zasadach i przebiegu najbardziej prestiżowego konkursu kulinarnego Wine&Food Noble Night powiedzieli w Dzień Dobry TVN Mikołaj Rey i tegoroczny zwycięzca konkursu Jakub Kasprzak.
W kuchni Dzień Dobry TVN Jakub Kasprzak przygotował pyszne dania z kurczaka. Mogliśmy spróbować kurczaka pieczonego z młodymi warzywami, kurczaka w panierce i zapiekankę z pieczonego kurczaka, ziemniaków i młodych warzyw. Palce lizać!
Wiele osób uwielbia jeść racuchy, ale nie wszyscy potrafią je zrobić. Z pomocą przyszedł szef kuchni Jakub Kasprzak. W kuchni Dzień Dobry TVN przygotował racuchy z jabłkami i racuchy gryczane z dzikiem.