Majonez wybitnie komponuje się zarówno z daniami tradycyjnymi, jak i tymi w nowoczesnym wydaniu. W naszej kuchni powstają z niego takie dania jak sałatka z batatów z sosem majonezowym, majonezowe muffinki z boczkiem i awokado oraz faszerowane jaja z czarnym majonezem habanero. Sprawdź wyjątkowe przepisy Grzegorza Zawieruchy.
W kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan przygotował wiele pysznych dań na Wielkanoc. Na stole pojawiły się: jajka faszerowane w garniturze, biała kiełbasa w sosie z cebuli i śmietany, schab pieczony z jajkami, chrzan wielkanocny, wiosenny sos tatarski i pascha wielkanocna.
W kuchni Dzień Dobry TVN, duet "Reakcji łańcuchowej", Aneta i Piotr przygotowali dania bazujące na jajkach. Podpowiedzieli także, jak sprawdzić czy jajo jest świeże? I czy kupować jajka z oznaczeniem "0"? "1" czy "2"?