Śliwka w nieoczywistych połączeniach to specjalność kucharza Jarosława Śliwki. W kuchnia Dzień Dobry TVN pokazał, jak wykorzystać śliwki do zrobienia: fileta z kurczaka z goframi, kruchego ciasta i sałaty w wędzoną rybą.
W kuchni Dzień Dobry TVN rządziło rodzeństwo: Klaudia i Mikołaj Chamarczukowie. Przygotowali dania, z których Magda Gessler byłaby dumna. Na stole pojawiły się: pierogi ze szpinakiem polane sosem prawdziwkowym, zupa prawdziwkowa gotowana za swojskim mleku, grillowany filet z łososia zapiekany w naleśniku ze śmietaną i pesto bazyliowym oraz nutką soku z cytryny, a na deser: jabłko nadziewane musem z bananów, mango i orzechami włoskimi. Palce lizać!
Piotr Kucharski pokazał w kuchni Dzień Dobry TVN, że można przygotować tanie dania, które wyglądają bardzo ekskluzywnie. Oto one: pizza Margaritta, domowy makaron z sosem kurkowym, dorsz na makaronie z pora z kremem krewetkowym, filet z kaczki, brukselka, jeżyny, piklowana szalotka oraz owoce pod zabajone. Smacznego!