faszerować

    faszerować

    Kiszka ziemniaczana to specjał z Podlasia, ale nasz smakosz Mikołaj Rey zrobił i podał ją po francusku. Niestety przygotowanie tego specjału zajmuje sporo czasu, ale warto dla smaku. Zobaczcie, jak faszeruje się kiszkę ziemniaczaną!

    W naszej kuchni karnawał, za sprawą Beaty Kartowicz i jej córki Anny, które tym razem przygotowały m.in.: babeczki z sałatką krabową, szaszłyki z kurczaka, kotleciki brokułowe, morele faszerowane kremem z setka mascarpone, pierożki z ciasta francuskiego ze szpinakiem. Skorzystajcie z ich przepisów i przygotujcie te proste i smaczne potrawy!

    Dziś w naszej kuchni, w roli głównej, bakłażan, znany też jako oberżyna lub jajko krzewiaste. Jak odróżnić bakłażana męskiego od damskiego? O tym w naszej kuchni Anna Starmach, jurorka programu "MasterChef". Towarzyszył jej Jarosław Falkowski, uczestnik programu. Jak smakuje bakłażan marynowany, grillowany i faszerowany? Skorzystajcie z przepisów na naszej stronie!

    Czy Twój mężczyzna robi zakupy i gotuje, tak jak kucharz Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski? Co można zrobić z dwóch kilogramów schabu? Piotr przygotował faszerowany schab z jabłkami. W naszej kuchni zaserwował także: pieczony boczek z sosem śliwkowym, polędwicę wołową z szalotkami, ciasto bez pieczenia i bułki na parze. Skorzystajcie z jego prostych przepisów!

    Na surowo - ostre, podgrzane - słodkawe i bardziej przyjemne dla naszego podniebienia. W kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski pokazał, jak przygotować kalarepę i rzodkiewkę w niestandardowy i niespotykany sposób - podgrzane w zapiekance, nafaszerowane i w potrawce.