Śniadanie to najważniejszy posiłek dnia. Powinno dostarczać energii i ułatwiać koncentrację. Można je przygotować z prostych składników. Sprawdź pomysły na szybkie śniadanie na ciepło. Jak zrobić szybkie zdrowe śniadanie?
Za oknem śnieg i minusowe temperatury, a my marzymy tylko o tym, by tuż po pracy wskoczyć pod ciepły koc z kubkiem gorącej herbaty. Przy takiej pogodzie nie trudno o wychłodzenie organizmu. Warto więc zwrócić szczególną uwagę na to, co jemy. Właściwa dieta rozgrzewająca nie tylko doda nam siły i energii, ale także wzmocni naszą odporność. Co jeść i pić zimą? O tym rozmawialiśmy z dietetyk kliniczną dr Wandą Baltazą.
Jak twierdzi Daria Ładocha, "Polacy są podzieleni na tych, którzy lubią kaszę i na tych, którzy uważają, że jest to pokarm dla ptaków". Dlatego postanowiła przekonać tych drugich, że kasza to samo dobro! W kuchni Dzień Dobry TVN powiedziała jak gotować różne rodzaje kaszy i ryżu oraz przygotowała: komosę ryżową z łososiem i orzeszkami pini, tabbouleh z pęczakiem, miętą i awokado oraz ryż smażony z jajkiem, papryką i pieczarkami. Wszystko pyszne, kolorowe, pożywne i idealnie nadające się na śniadanie!