Na dworze coraz zimniej, wiec warto się rozgrzać. Imbir zrobi to najlepiej.
Sezon na truskawki trwa. Jakie danie przygotować z ulubionym owocem Polaków? Poznaj przepisy na polędwiczki wieprzowe z chutneyem, sałatkę z wędzonym pstrągiem lub łososiem i roladki z kurczaka z kozim serem, orzechami włoskimi i truskawkami.
Łosoś może być składnikiem wielu pysznych dań. W naszym programie Piotr Kucharski wykorzystuje go do sałatki z truskawkami, tostów maślanych z rabarbarowym chutnej oraz dwukolorowego risotto z łososiem. Wypróbuj jego sprawdzone przepisy.
Kardamon kojarzy się Janowi Kuroniowi z grzańcem, a Dorocie Wellman z kawą. Dlaczego? Jak nie przesadzić z tą magiczną przyprawą? W kuchnia Dzień Dobry TVN Jan Kuroń przygotował curry z kurczakiem, polędwiczki wieprzowe z chutneyem i zupę soczewicową. Oczywiście wszystko z dodatkiem kardamonu. Smacznego!
Co takiego je Robert Lewandowski, że jest w tak świetnej formie? Postanowiliśmy to sprawdzić zapraszając do kuchni Dzień Dobry TVN Tomasza Leśniaka, Szefa Kuchni Reprezentacji Polski w Piłce Nożnej, ktory już od 9 lat karmi "nasze orły". Czy to on decyduje o tym, co pilkarze mogą jeść? Czy dla każdego przygotowuje indywidualne menu? Jakie są ulubione potrawy piłkarzy? Tomasz Leśniak w naszej kuchni przygotował m.in.: „Ryżankę” na mleku kokosowym z siemieniem lnianym, halibuta w pistacjach z dzikim ryżem i salsą z buraków oraz cielęcinę marynowaną w syropie klonowym. Skorzystajcie z jego przepisów!