Śniadanie jest uważane za najważniejszy posiłek dnia, dostarcza nam nie tylko energii, ale również niezbędnych składników odżywczych, które wpływają na nasze samopoczucie, koncentrację i ogólną wydajność.
Jagodzianki, zwłaszcza te po brzegi wypełnione jagodami to chyba jeden z najbardziej popularnych letnich wypieków. Leśne owoce zapewniają im niepowtarzalny smak, a miękkie drożdżowe ciasto przywodzi na myśl tradycyjną kuchnię polską. Czy można chcieć czegoś więcej? Tak, jeżeli zależy nam na utrzymaniu odpowiedniej wagi. Jagodzianki możemy bowiem przyrządzić w standardowy sposób bądź też zdecydować się na ich niskokaloryczną wersję. Sprawdź nasze przepisy.
Anna Stramach i Adam Mostowski, który odpadł wczoraj z programu "Masterchef", byli gośćmi Dzień Dobry TVN. W naszej kuchni przygotowali potrawy dla najmłodszych, nie tylko te słodkie. Przekonajcie się, jak smakuje zupa z ananasa, pomidorowa z makaronem naleśnikowym, knedle ze śliwkami i sosem waniliowym, fileciki rybne oraz śniadaniowe bułeczki. Dlaczego Adam Mostowski musiał się pożegnać z programem "Masterchef"?