Pierogi mamy Tito
Składniki:
2 kg maki
2 jajka
1,5 kg ziemniaków
1/2 kg sera bialego
3 cebule
20 dkg wedzonego boczku
papryka w proszku
sól pieprz
smietana
sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Z maki ,jajek i soli zagniesc ciasto. Powinno byc dobrtze wyrobione. Ziemniaki ugotowac i dokladnie ugniesc dodajac pokruszony bialy ser. Dodac cebule usmazona na zloty kolor, doprawic sola, pieprzem i papryka w proszku. Ciasto rozwalkowac, wykroic szklanka krazki, nalozyc farsz i zlozyc na pól i dobrze zlepic brzegi pierogów. Pierogi wrzucac na wrzaca i osolona wode. Gdy wyplyna na wierzch gotowac jeszcze okolo 3 minuty na wolnym ogniu. Podawac ze skwarkami, przysmazona cebula i kwasna smietana.
Autor: Dzień Dobry TVN
Źródło: Dzień Dobry TVN
Materiał promocyjny
podziel się: