Nawet Św. Marcin nie powstydziłby się takiego rogala
11 listopada 2014, 9:32
Aktualizacja: 11 listopada 2014, 11:14
Aktualizacja:
Rogale Świętomarcińskie przygotowywane są w Poznaniu i innych miastach Wielkopolski z okazji dnia św. Marcina, czyli 11 listopada. Skąd wzięła się tradycja wypiekania rogali w ten dzień? Z czego powstają? Jak długo trzeba je piec? Ile kalorii ma jeden rogal? Sprawdzał to reporter Dzień Dobry TVN Mateusz Hładki. Mateusz, czekamy w redakcji na rogale od Pana Zbigniewa Piskorskiego! ;)
Autor: Redakcja Dzień Dobry TVN
Źródło: Dzień Dobry TVN
Podziel się
Podziel się
- Podziel się
- Tweetnij
- Wyślij znajomemu
Pozostałe wiadomości
Bądź z nami bliżej na
Dzień dobry!Jedno konto do wszystkich usług