Sylwia Garska-Chmarycz, uczestniczka 9. edycji programu "MasterChef" i miłośniczka kuchni kaszubskiej, odwiedziła zakład przetwórni ryb, gdzie nauczyła się szybko "rozbierać" makrelę. Swoją wiedzą podzieliła się w Dzień Dobry TVN. - Ta ryba jest bardzo wdzięczna w obieraniu - podkreśliła.
Wędzona ryba świetnie sprzedaje się nad morzem w sezonie wakacyjnym. Wiele osób kupuje ją sobie na zapas, w formie kulinarnej pamiątki. Dowiedz się, w jaki sposób i jak długo należy ją przechowywać, aby zachowała swój smak jak najdłużej.
W kuchni Dzień Dobry TVN Anna Dębicka, ekspert MSC Polska powiedziała nam dlaczego ważnym jest, aby kupować ryby pochodzące z certyfikowanych połowów. Jak rozpoznać je w sklepie? Dlaczego dziki łosoś nie jest łososiowy? Wypróbujcie przepisy Darii Ładochy na: zupę rybną, sałatkę z komosą i wędzoną makrelą oraz dorsza w sosie z pomidorków.