Jajecznica to chyba najpopularniejsze polskie śniadanie, które niejednemu się już przejadło. Jeśli szukasz jakiejś zdrowej alternatywy, to z pomocą może pospieszyć Ci właśnie przepis na jajecznicę z tofu. To oryginalne danie zaskoczy Twoich znajomych, a co istotne – zasmakuje także wielu weganom!
Damian Kordas jest zwycięzcą 4. edycji programu MasterChef, a Karolina Pisarek jest finalistką 5. edycji Top Model. Połączyła ich miłość. W kuchni Dzień Dobry Wakacje nie tylko wspólnie gotowali, ale także opowiedzieli Magdzie Mołek i Andrzejowi Sołtysikowi o początkach swojej znajomości i o związku. Skorzystajcie z przepisów na: krem z pieczonego pora z harissą i chipsami z topinambura, hummus z bobu z chrzanową śmietaną i świeżym ogórkiem, tofucznicę z jarmużem, kurkumą i zielonym groszkiem oraz filet mignon z sosem z czarnej porzeczki. Smacznego!
Dziś w naszej kuchni gościła Joanna Kowalczyk, weganka i miłośniczka biegania po górach. Z połączenia tych obu pasji powstał tzw. bieganizm. Na blogu Joanna dzieli się swoimi dokonaniami i i zamieszcza swoje ulubione przepisy, oczywiście kuchni wegańskiej. W studiu Dzień Dobry TVN biegająca weganka przygotowała kilka popisowych dań, między innymi, zapieczone jabłka, tofucznicę, której smak jest właściwie nie do odróżnienia od prawdziwej jajecznicy, warzywne szaszłyki w marynacie, sałatkę z młodego szpinaku i popularne chipsy z jarmużu. Smacznego!