Zobacz, jak zrobić tartę z kremem, tartę z Saint-Tropez i wakacyjną tartę z owocami.
Tarta Tropézienne to jeden z najpopularniejszych francuskich deserów. Niewiele osób wie jednak, że przepis na ten przysmak jest autorstwa Polaka. Jak do tego doszło? O tym w Dzień Dobry TVN opowiedział właściciel cukierni, Sacha Dufrene.
Francuskie ciasto króluje w naszej kuchni. Zobacz, jak powstaje cienka tarta z ziemniakami, mozzarellą i rozmarynem, mille feuille z kremem mascarpone, wanilią, kremem patissiere z cydrem i słonym karmelem, fondue z camembertem z grissini oraz kulebiak z łososiem, grzybami i szpinakiem. Poznaj niezwykłe przepisy Davida Gaboriauda.
Francuska kuchnia jest podziwiana przez miliony ludzi na całym świecie. Mało kto wie jednak, że jeden z największych jej przysmaków ma polskie korzenie. Do Saint-Tropez udała się Patrycja Wanat, by na własne oczy zobaczyć tajemniczy proces powstawania La Tarte Tropézienne. Poznajcie niezwykłą historię owego deseru.
W kuchnia Dzień Dobry TVN zaczęła się już wiosna. Z tej okazji Bartek Boratyn i jego wiosenne desery: truskawkowo-pistacjowa tarta francuska, bunt cytrynowo-tymiankowy, miętowo-czekoladowe doniczki, limonkowe cupcakes z kremem maślanym. Zobaczcie, jak Dorota Wellman i Marcin Prokop poradzili sobie z dekorowaniem babeczek.