Jak smakuje kuchnia afrykańska? Co wspólnego z nią ma kuchnia francuska? Nasz kulinarny podróżnik i smakosz Mikołaj Rey szukał afrykańskich smaków w Polsce. I takie znalazł... w Gdyni! Zobaczcie, jak powinno się przygotowywać kuskus i jaki błąd najczęściej popełniamy serwując kuskus na naszych stołach. Dlaczego niektórzy uważają, że kuskus jest makaronem, a nie kaszą?
Urodziła się w Afryce, tam też spędziła pierwsze lata swojego życia. Dlatego Ewa Malika Szyc-Juchnowicz, z tęsknoty do smaków dzieciństwa, przygotowała w kuchni Dzień Dobry TVN smaczne potrawy kuchni ziołowo-korzennej.
Golonki, steki, kiełbasy, boczki... pyszne, ale nie dzisiaj i nie dla nas, bo dziś w kuchni Dzień Dobry TVN Maciej Szaciłło i zdrowe, korzenne potrawy. Tym razem zaserwował tagine z przyprawą ras el hanout i oliwkami, tartaletki z dyniowym toffi i kokosowe curry z garam masalą. Skorzystajcie z jego prostych i smacznych przepisów!