Wiele osób, wybierając się w okresie letnim na plażę bądź na wycieczkę, chce zabrać ze sobą małe, lecz zdrowe przekąski. Z pomocą przychodzi firma Owolovo, która proponuje owocowe i warzywne przysmaki. W Dzień Dobry TVN opowiedzieli o nich Karolina Malinowska i Olivier Janiak.
W cieszącym się coraz większą popularnością serwisie TikTok nie brakuje inspiracji dotyczących mody, urody oraz kulinariów. Wszyscy miłośnicy słonych przekąsek z pewnością docenią przepis, który bije rekordy popularności wśród użytkowników modnej aplikacji. Makaronowe chipsy z powodzeniem zastąpić mogą smakołyki, które zwykle kupujemy w sklepie. W dodatku ich przygotowanie jest niezwykle proste.
Wafle ryżowe i kukurydziane można podawać na słodko lub wytrawnie, ale sprawdzają się też jako samodzielna przekąska. W każdej wersji są zdrowszą alternatywą dla chipsów. Mogą też zastąpić pieczywo w kanapkach, służyć do nabierania hummusu i dipów. Dania z waflami ryżowymi i kukurydzianymi są idealne dla kibiców, do grilla, na party w ogrodzie, na wycieczkę, piknik, plażę. Jak wykorzystał je Piotr Kucharski w kuchni Dzień Dobry TVN?
Wybierasz się na piknik? Przygotuj smaczne przekąski według przepisów Jana Kuronia. Skorzystaj z przepisów na: filety z dorsza w jarmużowo-krakersowej panierce z ryżem po arabsku, pastę z czerwonej fasoli z kuminem, chili i pestkami granatu oraz gazpacho. Czy wiecie, że gazpacho można zagęścić krakersami? Janowi Kuroniowi w kuchni towarzyszył Filip Chajzer.
Blogerka kulinrna Daria Ładocha zdradza swoje przepisy na łatwe w przygotowaniu i smaczne sylwestrowe przekąski. Przygotowanie ich zajmie Ci tylko chwilę!