Czwarty odcinek programu "Masterchef" był twardym orzechem do zgryzienia dla uczestników. Na placu pod Wawelem w Krakowie czekały trzy charakterystyczne food trucki: amerykański, azjatycki i polski. Każda z drużyn miała do wydania 100 porcji mięsnych i 100 wegetariańskich, aby wykarmić… 100 osób. Przypominamy, jak przygotować pancakes i soczystego hamburgera, zgodnie z recepturą bohaterów ostatniej edycji programu.
Street food to gotowe jedzenie serwowane w miejscach publicznych. Taka forma spożywania posiłków szturmem wdarła się na ulice naszych miast i wydaje się, że długo na nich zagości.
Andrzej Andrzejczak: "Stwierdziliśmy, że robimy coś czego nie ma w Warszawie czyli kanapki, ale kanapki premium". Tomasz Tomaszek: "Chcieliśmy stworzyć dania restauracyjne, tylko podane na szybko w formie street-foodowej". Poznajcie pasjonatów, którzy robią kanapki przez duże "K".
Tym razem Mikołaj Rey udał się do Łodzi na tamtejszy festiwal Street Food. Okazuje się, że moda na żywność z ulicy ma niewiele wspólnego z fast foodem. Na ulicy można zjeść smacznie i zdrowo. Mikołaj pod czujnym okiem swojego przewodnika Marcina Knopa przygotował street foodową wersje zająca.
Moda na "street food", czyli jedzenie uliczne, powoli wkracza do Polski. Co już można zjeść na ulicach polskich miast, a co pojawi się na nich niedługo? Lubicie uliczne jedzenie?