Kuchnia krajów Bliskiego Wschodu staje się u nas coraz popularniejsza. Choć może kojarzyć się przede wszystkim z daniami mięsnymi, oferuje wiele zdrowych, lekkich, wegetariańskich potraw. Należy do nich m.in. tabbouleh – libańska sałatka z kaszą bulgur.
Schyłek lata i początek jesieni to czas, kiedy dostępnych jest najwięcej sezonowych warzyw i owoców. Przygotowanie z nich aromatycznych i pysznych sałatek zajmuje najczęściej zaledwie kilka chwil. Beata Śniechowska, zwyciężczyni drugiej edycji programu "Masterchef" stworzyła dla nas
Lato trwa w najlepsze, a wraz z nim sezon na warzywa i owoce. Jak maksymalnie wykorzystać ten wyjątkowy czas i cieszyć się smakiem prosto z natury? Zobacz, jakie przepisy na wyjątkowe dania przygotowała Marieta Marecka.
Po świątecznym przejedzeniu najlepsza będzie lekka kuchnia warzywna Anny Starmach. Skorzystajcie z jej przepisów na: kolorowy koktajl, bardzo zieloną zupę, sałatkę z łososiem i pomarańczami oraz pieczone warzywa z kozim serem. Kto z Was ma już dosyć pasztetów, szynek, boczku i smażonego karpia? Czy to prawda, że Marcin Prokop chce w tym roku nauczyć się gotować?