Sałaty to prawdziwe skarby w naszej kuchni - są zdrowe, niskokaloryczne i smaczne.
Główny Inspektorat Sanitarny poinformował o wykryciu groźnej bakterii - salmonelli. O jaki produkt konkretnie chodzi? Co zrobić, jeśli mamy go w domu?
Rukola wyrasta powoli na solidnego konkurenta jarmużu czy szpinaku. Nic dziwnego, nie dość, że rewelacyjnie smakuje, to jeszcze ma wiele wartości odżywczych. Można ją wykorzystać do różnorodnych sałatek oraz innych dań. Z czym smakuje najlepiej? Sprawdź na stronie Dzień Dobry TVN. Warto wykorzystać nasze przepisy.
Jakie są objawy tego zakażenia i dla kogo są szczególnie groźne?
Nie masz pomysłu na przekąskę do pracy lub do szkoły? W kuchni Dzień Dobry TVN Grzegorz Zawierucha przygotował idealne dania, które można zabrać ze sobą na drugie śniadanie. Sprawdź, jak przygotować kurczaka zawiniętego w liść sałaty.
Jesień i zima to czas, który niespecjalnie kojarzy się nam z daniami z wykorzystaniem sałat i ziół, a to błąd! W sklepach przez cały rok dostępne są świeże warzywa, które fantastycznie urozmaicą codzienne menu.
Jajka w czasie Wielkanocy królowały na naszych stołach pod różnymi postaciami. Co zrobić z tymi, które nam zostały po świętach? Na pewno się nie zmarnują. Oparte na nich dania przyrządza w naszej kuchni Katarzyna Bosacka. Oto jej praktyczne przepisy.
Czas zebrać plony z naszej działki. Zerwaliśmy winogrona, pomidory, jadalne kwiaty oraz zioła. Pyszne potrawy w kuchni Dzień Dobry TVN przygotuje David Gaboriaud.
Śliwka w nieoczywistych połączeniach to specjalność kucharza Jarosława Śliwki. W kuchnia Dzień Dobry TVN pokazał, jak wykorzystać śliwki do zrobienia: fileta z kurczaka z goframi, kruchego ciasta i sałaty w wędzoną rybą.