Właściciel dwóch wyróżnionych gwiazdkami Michelin restauracji w Wielkiej Brytanii został okradziony. Z jego firmowej furgonetki zniknęło 2,5 tysiąca mrożonych wytrawnych placków przeznaczonych na jarmark świąteczny. Tommy Banks zaapelował do złodzieja.
"Gratulacje, szefie".
Jak się okazało, to właśnie Andrzej był dla restauratorki największym wyzwaniem podczas metamorfozy knajpy.
Co ściągnęło hiszpańskiego mistrza kuchni aż do Gdańska?
Jak zareagował na wieść o powiększeniu rodziny?
Nazywany jest wizjonerem, a nawet Picassem polskiej kuchni. Niedawno zamknął jednak swoją restaurację i przeżył duchową przemianę. Co teraz planuje? W programie Uwaga! Kulisy Sławy Wojciech Modest Amaro.
Basia Ritz dobrze znana jest fanom "MasterChefa". Restauratorka wygrała pierwszą edycję polskiego show i do dzisiaj cieszy się uznaniem gości, jak i ludzi ze świata gastronomii. Niestety zdarzają się i tacy, którzy próbują dowieść, ze Ritz o kuchni wie niewiele. - Nie wróżono mi kariery gastronoma - wyjawiła właścicielki restauracji w rozmowie z reporterem serwisu Dzień Dobry TVN Oskarem Netkowskim.
Robert Lewandowski postanowił spróbować swoich sił w branży gastronomicznej i otworzył restaurację w Warszawie. To doskonała wiadomość dla fanów znanego piłkarza, ale także dla wszystkich miłośników dobrej kuchni. W Dzień Dobry TVN Mateusz Hładki przyjrzał się karcie dań, która czeka na odwiedzających lokal gości.
Lockdown i brak gości, zobowiązania kredytowe, w końcu bankructwo – z takimi problemami mierzy się dziś wielu pracowników gastronomii. Mimo wsparcia rodziny oraz przyjaciół znany restaurator z Wrześni nie poradził sobie z przerastającymi go obciążeniami. 56-letni Jarosław Gasik popełnił samobójstwo. Jego dramatyczną historię przedstawili reporterzy programu "Uwaga! TVN".
Pandemia koronawirusa zmusiła wiele osób do naprawdę ryzykownych i trudnych decyzji. Jedni zwalniają ludzi, inni zamykają biznesy, a kolejni zamierzają sprzedać swój majątek, by opłacić pracowników. Do tej ostatniej grupy należy restaurator Jacek Abramowski.
Z wykształcenia jest architektem krajobrazu, a z zamiłowania kucharzem i restauratorem. O kim mowa? O gościu Dzień Dobry TVN Mateuszu Gesslerze. Zapytaliśmy go, kiedy trzeba zacząć, aby być dobrym kucharzem, na czym polega praca szefa kuchni i co może zrobić klientowi, który narzeka.