Do prozdrowotnych właściwości miodu chyba nikogo nie trzeba przekonywać. Natomiast okazuje się, że pyłek pszczeli i pierzga, to najcenniejsze dary pasieki. Dlaczego warto je spożywać? Jak smakują? O tym w Dzień Dobry TVN opowiedział farmaceuta Marcin Korczyk, znany jako bloger "Pan Tabletka".
Gładka, napięta skóra bez zmarszczek? Wiemy, brzmi jak nierealne marzenie. Jednak teraz w walce o nieskazitelną cerę mamy kolejnego sprzymierzeńca: bee peptide anti-age complex - składnik aktywny kosmetyków, który odwzorowuje peptyd z jadu pszczelego. Razem z nim do akcji wkroczą mleczko pszczele, pyłek pszczeli i miód manuka. To jak? Gotowa na królewską pielęgnację?
Kolejnym produktem, na którego prozdrowotne właściwości zwróciła uwagę prowadząca cykl Naturalnie! Agnieszka Cegielska jest pyłek pszczeli. W Dzień Dobry TVN powiedziała, kto może korzystać z jego dobrodziejstw, w jakich miesiącach po niego sięgać, jak go stosować i z czym go nie łączyć.