Sos ostrygowy pochodzi z Państwa Środka, gdzie wykorzystywany jest na wiele sposobów. Każdy, kto zastanawia się, do czego użyć sosu ostrygowego, powinien wiedzieć, że można go dodać do dań mięsnych, ryb, owoców morza, a nawet warzyw.
Krwistoczerwone, soczyste plastry wołowiny pastrami to uczta dla zmysłów każdego miłośnika dań mięsnych. Tajemnicą doskonałego smaku mięsa jest kilkuetapowy proces obróbki cieplnej, której pastrami zawdzięcza także odpowiednią miękkość i ciągliwość. Sprawdź, skąd pochodzi przepis na pastrami i jak w prosty sposób je zrobić.
Tatar rzeźnika, policzki wołowe pieczone w maśle z szafranem i Sticky Toffee Pudding to dania prawdziwych mężczyzn. Przygotowali je w kuchni Dzień Dobry TVN: Paweł Suwała, Aleksander Baron i Grzegorz Kwapniewski. Smacznego!