Pyszne kalmary w cieście zwykle kojarzą się z przysmakiem serwowanym w restauracjach Jak je przygotować w domu?
Ostrygi – albo się je kocha, albo nienawidzi. Warto poznać ich smak, aby dowiedzieć się, do której grupy można się zaliczyć. Zamknięte są w grubej skorupie, która może odstraszać osoby próbujące ostryg po raz pierwszy.
To jedne z najbardziej lubianych owoców morza. Doskonale smakują na surowo, z grilla albo jako dodatek do makaronu i składnik sałatki. Ich delikatny smak zachwyci każde podniebienie. Jest wiele powodów, dla których warto poznać przegrzebki! Jak przygotować dania z ich dodatkiem? Sprawdź nasze pyszne propozycje.
Daniom z owocami morza trudno się oprzeć, nic dziwnego, że zyskują na popularności wśród Polaków. Spaghetti z krewetkami i pietruszkową bułką, tatar z łososia i pomidorowym consome oraz mule green curry - takie pyszności przygotowuje Grzegorz Zawierucha. Poznaj sprawdzone przepisy zwycięzcy MasterChefa.
Wielu z nas nie wyobraża sobie śniadania bez parówek, dlatego Tomasz Obara, Artur Olszewski, Przemysław Śliwiński, Sebastian Bajon i Marcin Radziwoń w kuchni Dzień Dobry przygotowali je na pięć sposobów. Na stole pojawiły się: parówkowe owoce morza, Corn Dogi, grillowy świderek i parówkowe wyznanie uczuć. Macie inny sposób na parówkowe danie?