28 maja obchodzimy wyjątkowe święto: Światowy Dzień Hamburgera. Z tej okazji finalistka 9. edycji programu "Masterchef", Sylwia Garska-Chmarycz przygotuje nie jedną, a dwie propozycje: burgera wołowego z marynowaną cebulą, a w wersji wege - burgera z buraka. Do tego pieczarki faszerowane, a na deser: mirabelki pod pierzynką.
Dziś Światowy Dzień Burgera. Z tej okazji Szymon Czerwiński przeprowadzi nas krok po kroku przez tworzenie najpyszniejszej kanapki na świecie. Okazuje się, że burgera można zrobić nie tylko z wołowiną, ale też z rybą lub kurczakiem. Jaką bułkę wybrać? Jak smażyć? Jakie dodatki? Sprawdźcie przepisy.
Nie każdy lubi Walentynki. Do takich osób należy m.in Piotr Kucharski. Specjalnie dla osób, które podzielają jego uczucia przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN potrawy antywalentynkowe - burgera, krażki cebulowe i danie fasolowe. Dlaczego właśnie je wybrał? Sprawdźcie sami...