Danie grillowane, smażone czy z piekarnika? Sprawdzone przepisy zdradza Grzegorz Zawierucha. Oto jego ziemniaczana zapiekanka mięsno-warzywna, zapiekanka z grzybami, jarmużem i kurczakiem w kruchym cieście oraz grillowana kaczka z rukolą i granatem. Którą potrawę wybierasz?
Anna Starmach, razem z uczestnikami programu Masterchef - Sławomirem Sobańskim i Mateuszem Łuczajem - przygotowała w kuchni Dzień Dobry TVN pyszną kaszkę z jabłkami i żurawiną. Ania podpowiada też, jak odpowiednio piec kaczkę oraz jak poznać, że mięso jest już gotowe. Smacznego!
W kuchni Dzień Dobry TVN szalały dzieciaki z MasterChefa Junior: Kaja Kołodziej i Michał Grząśko. Przygotowały dla nas swoje popisowe dania: zupę krem z dyni, mini szarlotki, kaczkę sous-vide z puree z dyni piżmowej oraz fondant czekoladowy ze smażonymi lodami. Młodym kucharzom pomagała jurorka „MasterChef Junior” Anna Stermach.