2 luty to Dzień Pozytywnego Myślenia. Z tej okazji finalista 5. edycji programu "MasterChef", Szymon Czerwiński przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN dania ze składnikami, które wyzwalają endorfiny. Były to: azjatycka zupa z żeń-szeniem, kurczak pieczony z ziarnami wanilii oraz tort bezowy dacquoise.
Szare kluski ze skwarkami z boczku i zasmażaną kapustą, spanakopita – greckie pierożki faszerowane szpinakiem i serem feta oraz torcik bezowy Dacquoise - takie pyszności przygotował dla nas Tomasz Grabski. Przepisy wziął od swoich mistrzów - babci Marii oraz greckiego i francuskiego szefa kuchni. A to wszystko z okazji Dnia Nauczyciela.
W kuchni Dzień Dobry TVN królowały uczestniczki MasterChef Junior Amelia Gardaś i Daria Kuczwalska. Przygotowały dla nas: Lemon Curd, wołowinę w winie wytrawnym, sushiburgera oraz tort bezowy z bakaliami. Asystował im Mateusz Gessler.