Ciasto na muffinki - jak przygotować babeczki angielskie i amerykańskie?
Do ciasta na muffinki możesz dodawać dowolne owoce, orzechy lub kremy. Dowiedz się, jak wygląda podstawowy przepis na muffinki i czym różnią się od siebie babeczki angielskie i amerykańskie. Koniecznie przygotuj obie wersje w domu i nie bój się eksperymentować ze składnikami.
Przepis na pyszne i wilgotne muffinki z budyniem. Jak zrobić muffinki z budyniem?
Muffinki z budyniem waniliowym i czekoladowym to pyszny deser, od którego można się uzależnić. Jeśli zależy Ci na całkowicie własnoręcznym wypieku i masz czas, żeby spędzić w kuchni trochę więcej czasu, to samodzielnie w domu możesz przygotować nawet budyń o dowolnym smaku. Budyniowe babeczki można przygotować również z bananami i czekoladą. Poznaj smaczny i prosty przepis na muffinki z budyniem.
Jak zrobić muffinki waniliowe? Przepis na waniliowe muffinki z czekoladą i budyniem
Pyszne muffinki waniliowe możesz przygotować w niecałe 40 minut. To szybki deser, który wymaga minimalnej ilości składników, zawsze dostępnych pod ręką. Niespodziewani goście albo nagła ochota na coś słodkiego nie będą już kłopotem. Sprawdź, jak zrobić muffinki waniliowe z kawałkami czekolady lub z dżemem.
Muffinki z borówkami amerykańskimi – przepis na najlepsze muffinki z jagodami
Jagody, które w wysokiej temperaturze puszczają soki, negatywnie wpływają na konsystencję niektórych wypieków. Przepis na muffinki z borówkami to gwarancja wyjątkowego smaku i brak wystąpienia problemu zbyt mokrego, rozpadającego się ciasta. Sprawdź, jak przygotować muffinki z borówkami amerykańskimi.
Muffinki bez jajek i w wersji wegańskiej – jakie dodatki można wykorzystać? Sprawdź przepis
Klasyczny przepis na muffinki bez jajek i mleka wymaga zaledwie kilku składników, które bez wątpienia znajdziesz w swojej kuchni. Taką przekąskę możesz przygotować w naprawdę krótkim czasie. Możliwość dowolnej modyfikacji dodatków i nadzienia sprawią, że babeczki będą smakować każdemu i nigdy się nie znudzą. Poznaj najlepsze przepisy na muffinki bez jajek.
W kuchni Dzień Dobry TVN gościliśmy znane szwedzkie blogerki: Mia Clase i Linę Nertby Aurell, które propagują zdrowe odżywianie. Przygotowały dla nas: shot profesora Stiga Bengmarka, supersmoothie profesora Stiga, bananowe muffinki, makrelę zapiekaną w ziołach z surowymi konfiturami z borówek oraz sałatkę ziemniaczaną na zimno.
"Dwie pieczenie" przy jednym ogniu. Kuchnia dla dwojga
Po raz pierwszy w historii programu „Ugotowani” gotować będą pary. W kuchni Dzień Dobry TVN gościliśmy dziś jedną z tych par: Patrycję Durakiewicz i Przemka Pałubińskiego, którzy są razem od 1,5 roku. Podzielili się z nami swoimi przepisami na zdrowe i szybkie śniadanie.