W kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan przygotował potrawy bazujące na serach pleśniowych. Co powiecie na camembert w chrupiącym karmelu i młodych laskowych, camembert w miodzie, z figami, żurawiną i aronią, krem z kukurydzy z serem, śliwkami i suszoną szynką, gorące buraki z pieca, pomelo, granat, ser kozi. Na deser Andrzej proponuje drożdżowe z gruszką, serem, szpinakiem i szałwią. Pycha!
W kuchni Dzień Dobry TVN Daria Ładocha przygotowała tanie i pożywne dania z sezonowych produktów. Na naszym stole pojawił się takie potrawy jak: zupa warzywna z kapustą i żółta papryka, pęczak z pieczonymi warzywami, kasza gryczana z fasolka szparagową, burakiem i serem wędzonym oraz krem z kukurydzy z imbirem i chilli. Spróbujecie? :)