Jak smakuje Kraków, który został wybrany Europejską Stolicą Kultury Gastronomicznej 2019? Postanowiła się o tym przekonać dziennikarka Katarzyna Jaroszyńska, która przy Kładce Ojca Bernatka w Krakowie spotkała się z Robertem Koczwarą, z szefem kuchni jednej z krakowskich restauracji. Przygotował dla niej: ptysie z kremem ze słonecznika i suską sechlońską i pieczoną jagnięcinę z purée z fasoli. Skorzystajcie z przepisów!
W kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan gościł Artura Chmielewskiego i Marcina Dudę, uczestników akcji "Mistrz Smaku". Artur zgłosił do akcji Marcina, ponieważ - jak mówi - przyjaźnią się, lubią jeść i Marcin lubi gotować. Specjalizuje się w mięsie. Ponoć nawet desery robi z mięsa! Skorzystajcie z ich przepisów na naszej stronie.
Amerykanka Susan Herrmann Loomis jest zakochana w kuchni francuskiej, mało tego - wyjechała do Francji, aby Francuzów uczyć gotowania ich narodowych potraw. My też mogliśmy się przekonać o jej mistrzostwie. W kuchni Dzień Dobry TVN jest przygotowała dla nas specjały znad Sekwany: sałatkę z klasycznym sosem winegret, muszle Michała w czekoladzie oraz jagnięcinę z cytryną, rozmarynem i pomidorkami cherry. Palce lizać!