Francuskie ciasto króluje w naszej kuchni. Zobacz, jak powstaje cienka tarta z ziemniakami, mozzarellą i rozmarynem, mille feuille z kremem mascarpone, wanilią, kremem patissiere z cydrem i słonym karmelem, fondue z camembertem z grissini oraz kulebiak z łososiem, grzybami i szpinakiem. Poznaj niezwykłe przepisy Davida Gaboriauda.
Uniwersalność ciasta francuskiego nie zna granic! Od słodkich grzebieni, poprzez rogaliki, tarty pełne kremu, szybkie ślimaki z szynką dojrzewającą i parmezanem czy wytrawne quiche. Ciasto francuskie zawsze uratuje nas, kiedy mamy niespodziewanych gości. Jednocześnie pozwoli wyczarować w kuchni kolejną nowość na nasze stoły, kiedy mamy chwilę na eksperymenty. Najważniejsze, że ciasta nie musimy przygotowywać samodzielnie – dostępne jest w praktycznie każdym sklepie w naprawdę dobrej jakości. Swoimi przepisami dzieli się szefowa kuchni Beata Kartowicz.
Francuskie Galette des rois i hiszpańskie Roscon de los Reyes - to ciasta, które z okazji święta Trzech Króli, przygotował w Dzień Dobry TVN kucharz David Gaboriaud. Jeżeli lubicie krem patissiere i krem migdałowy, koniecznie skorzystajcie z przepisów Davida! Bon appétit!
Już jutro Walentynki. A jak mówi przysłowie: do serca mężczyzny trafia się przez żołądek. A do serca kobiety? No właśnie. Jak myślicie? Póki co, w kuchni Dzień Dobry TVN Dominika Fetraś, autorka bloga kulinarnego, przygotowała potrawy, którym nikt się nie oprze!