Barszcz ukraiński z kuchni ukraińskiej - przepis Grzegorza Zawieruchy
Na pierwszym miejscu wśród zup kuchni ukraińskiej oczywiście króluje tradycyjny barszcz ukraiński. Jest to wywar z czerwonych buraków, z dodatkiem kapusty i pokrojonych ziemniaków oraz kawałkami mięsa. Podawany z łyżką śmietany. Niekiedy dodaje się do niego również fasolę, wówczas nazywany jest "barszczem czernihowskim". Sprawdź, jak go przygotować według przepisu Grzegorza Zawieruchy.
Przepis na barszcz wigilijny na zakwasie według Mikołaja Reya
W kuchni Dzień Dobry TVN Mikołaj Rey przygotował świąteczne dania z buraków. Na naszym stole pojawiły się: barszcz wigilijny na zakwasie, łosoś marynowany w burakach, przekładaniec z buraka i koziego sera, a także panierowane kostki z buraka z serem pleśniowym, orzechami i gruszką w occie.
W kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan przygotował świąteczne zupy: czerwony barszcz, grzybową i zupę śląską z siemienia. A jaka zupa pojawia się na Twoim wigilijnym stole?