Sebastian Olma serwuje pyszne i proste w wykonaniu potrawy. Zobacz, jak przygotować klasyczny makaron Lubella z kolorową papryką, brokułami czy krewetkami.
Iwona Zasuwa na co dzień śpiewa w chórkach u Kai. Prywatnie jest mamą małego alergika. Dlatego postanowiła zająć się również gotowaniem. W kuchni Dzień Dobry TVN przygotowała: błyskawiczny barszcz domowy, jednoskładnikowe naleśniki z białej gryki, surówkę z kapusty z orientalną nutą oraz "mleczną" czekoladę. Na czym opierała się tworząc przepisy? I jak namówić dziecko do jedzenia jaglanki?
Jeśli dynia w kuchni, to przede wszystkim zupa-krem. Wcale nie musi tak być! W kuchni Dzien Dobry TVN udowodniła to Marieta Marecka. Kucharka przygotowała: tort dyniowo-pomarańczowy, racuszki dyniowe z lukrem pomarańczowym i taglaitelle z sosem dyniowym i chorizo. Wszystko pyszne i kolorowe!
W tym roku grzybów w lesie jest pod dostatkiem. Dlatego Piotr Kucharski w kuchni Dzień Dobry TVN przygotował dania inspirowane kuchnią Kurpi, która słynie z tego, że wykorzystuje dary lasu. Wypróbujcie jego przepisy na: kapuśniak z grzybami, zapiekankę gryczaną, hreczuchy i kiszoną kapustę z prośniakami.