Tradycyjna pieczeń rzymska smakowicie skomponuje się z między innymi z lekką sałatką z ziemniaków. Jak zrobić tę pieczeń w domu? Sprawdź przepis Cristiny Catese prosto z kuchni Dzień Dobry TVN.
Sprawdź przepis na pieczeń z indyka z żurawiną z sosem z mandarynek z kuchni Dzień Dobry TVN.
W kuchni Dzień Dobry TVN Katarzyna Bosacka przygotowała dania inspirowane Trylogią Sienkiewicza: powieściami "Ogniem i mieczem" (1884), "Potop" (1886), "Pan Wołodyjowski" (1888). Na naszym stole pojawiły się: polewka piwna bezalkoholowa na koglu-moglu z białym serem i rodzynkami, podpłomyki z półgęskiem, borówką brusznicą, majonezem chrzanowym i rozmarynem, legumina z jabłkami i orzechami oraz pieczeń wołowa z bakaliami, grzybami leśnymi i miodem pitnym.
Pieczeń – to brzmi świątecznie. I słusznie, bo w pierwszy czy drugi dzień Bożego Narodzenia to właśnie ona najczęściej pojawia się na naszych stołach. Ale nie tylko wtedy jest wygodnym daniem, bo może zaspokoić obiadowe potrzeby na kilka dni, a to przydatne zwłaszcza teraz, gdy cała energię skupiamy na świątecznych przygotowaniach. Zobacz, jak pieczeń przygotowuje Szymon Czerwiński, finalista MasterChef. Sprawdź przepisy na pieczoną kaczkę z żurawiną, schab pieczony w rękawie oraz rostbef pieczony, z którego można także zrobić kanapki.
Pieczeń rzymska, bardziej znana jako klops, to danie popularne na wielkanocnych stołach, ale sprawdzi się również przy innych okazjach. Zastanawiasz się, jak ją najlepiej przygotować? Poznaj nasze przepisy!
Pieczeń huzarska, mędrzyki, tort czekoladowy i kotlety ze śledzia - to dania pochodzące prosto z polskiej kuchni dawnych lat. Wyszukiwaniem takich kulinarnych perełek zajmuje się Monika Śmigielska, która w kuchni Dzień Dobry TVN opowiedziała o typowo wiejskich i miejskich daniach. Pokazała również jak je przyrządzić.